Pénzügyi projektek

Pénzügyi projektmenedzsment szolgáltatásunk keretében

Miért célszerű?

A válsághelyzet kialakulásával egy dolog biztos: alkalmazkodni, változtatni kell. A válsághelyzet tipikusan olyan szituáció, amikor hirtelen kell nagy horderejű döntéseket hoznunk. További rossz döntések sorozata a vállalkozás végét is jelentheti egyben.

Kulcsfontosságú tehát, hogy ebben a helyzetben jó döntések szülessenek, a vezetők a válság jeleit időben észleljék, és megtegyék a szükséges lépéseket. Megalapozott döntésekhez azonban szükséges a külső és belső környezet pontos ismerete, határozott stratégia, hatékony folyamatmenedzsment és döntésvégrehajtás.

A válsághelyzet vezetői rutinmunkával nem kezelhető, ugyanis a vezetők többségének nincs ilyen irányú tapasztalata, kompetenciája, ezért előfordulhat, hogy nem a leghatékonyabb stratégiát dolgozzák ki a válság kezelésére. A válsághelyzet leküzdése nem lehetetlen, ehhez azonban tudatos válságkezelésre, válságmenedzselésre van szükség, melyet sokszor érdemes egy külső, független, a megfelelő kompetenciákkal rendelkező válságmenedzserre bízni.

Szolgáltatásunk ingénybevétele esetén arra törekszünk, hogy a kialakult válsághelyzeten minél hamarabb, minél kisebb áldozattal átlendítsük vállalkozását.